Hargassner automatische bunkervulsystemen

Het vullen van de brandstofbunker

Bevindt de opslagruimte zich op de begane grond of kunnen de houtsnippers eenvoudig in een bunker worden gestort, dan heeft u geen speciaal vulsysteem nodig.

Voor alle andere opslagruimtevarianten heeft Hargassner diverse automatische vulsystemen ontwikkeld.  Het Hargassner vulsysteem maakt het mogelijk om ook moeilijk toegankelijke opslagruimtes, zoals bijvoorbeeld ruimtes op bovenverdiepingen of ruimtes zonder geschikte toegangen, automatisch te vullen. De vulkuip / de vultrog is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes van 2,1 en 2,8 meter met of zonder transportwielen.

De vultrog kan ook in de grond gemonteerd worden.  De vultrog is uit te voeren met een speciaal raamwerk met een beschermingsdeksel tegen neerslag. De horizontale vijzel is in verschillende lengtes leverbaar en de verticale vijzel kan tot 8 meter hoog zijn, met een verstelbare uitwerper voor de beste verdeling van de houtsnippers naargelang de positie van de vijzel en het formaat van de opslagruimte. Dit vijzelsysteem is geschickt voor brandstofgrootte G30 of G50.

Vulsysteem met interne uitwerper en trog

Vulsysteem met interne uitwerper en trog

De houtsnippers worden met een interne verticale vijzel naar de opslagruimte getransporteerd. Met een uitwerper wordt de brandstof stofvrij in de opslagruimte verdeeld.

Vulsysteem met interne uitwerper en trog - opslag

Vulsysteem met externe uitwerper en trog

De houtsnippers worden met een verticale vijzel naar de opslagruimte getransporteerd. Met een uitwerper wordt de brandstof stofvrij in de opslagruimte verdeeld.

ulsysteem met externe uitwerper en trog - opslag

 Vulsysteem met horizontale verdeelvijzel en trog

Vulsysteem met horizontale verdeelvijzel en trog

De opslagruimte wordt gevuld met een horizontale verdeelvijzel. Deze variant is met name geschikt voor langwerpige opslagruimtes of wanneer tussenruimtes overbrugd moeten worden.

Vulsysteem met horizontale verdeelvijzel en trog - opslag

Vulsysteem met schuine vijzel en trog

Vulsysteem met schuine vijzel en trog

Een variabele vulvijzel neemt het vullen van de opslagruimte voor zijn rekening. Het is met name geschikt voor hoge opslagruimten met dakgevels.

Vulsysteem met schuine vijzel en trog - opslag

Vulvijzel met variabele helling

Vulvijzel met variabele helling

Met de verticale vulvijzel met variabele helling kunnen moeilijk bereikbare opslagruimten automatisch worden gevuld met houtsnippers. De variabele vulvijzel garandeert een optimale vulling. De vijzel kan tot 8 meter verlengd worden.

Vulvijzel met variabele helling - opslag

Vulvijzel met variabele helling

Vulvijzel met variabele helling

De horizontale vulschroef is ideaal voor het vullen van kelders en onder-grondse bunkers. Bij een vrij overspannend vulsysteem van 5 – 10 meter lengte stabiliseert een tussenopslag de plafondvijzel.

Vulvijzel met variabele helling - opslag

Horizontaal vulsysteem met centrifugaalplaat

Horizontaal vulsysteem met centrifugaalplaat

Hier wordt de opslagruimte gevuld met een horizontale vulschroef met een centrifugaalplaat. Dit vulsysteem is geschikt voor opslagruimtes met een maximale oppervlakte van 5 x 5 m.

Horizontaal vulsysteem met centrifugaalplaat - opslag

Voor drukfouten en andere fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.