Houtsnipperverwarming ECO-HK 250-330 kW

De Hargassner houtsnipperketel heeft unieke voordelen

De ECO-HK serie van Hargassner zet nieuwe maatstaven in de houtverwarmingsindustrie. Dankzij hun energiebesparende werking en de nieuwste verbrandingstechnologie kunnen bedrijfskosten worden bespaard.

Hargassner gebruikt bij de ECO-HK energiezuinige EC-rookgasventilatoren. Het essentiële voordeel van deze GreenTech EC-technologie ligt bij het duidelijk hogere rendement tot 90%. Dit bespaart energie en stroomkosten. De onderdrukdoos meet voortdurend de drukverhoudingen in de verbrandingskamer. Op basis van deze gegevens regelt de Lambda Hatronic het toerental van de rookgasventilator en houdt daarmee de onderdruk op een optimale waarde. Dit concept garandeert een verbranding met de laagste uitstoten en het hoogste rendement.

Laag stroomverbruik

Dankzij het geringe aandrijfvermogen van slechts 0,18 kW (bij 70-330 kW: 0,25-0,55 kW) en de zeer efficiënte tandwieltransmissie is het bunkeruitvoersysteem  uiterst energiebesparend en vermindert zo de stroomkosten. Er kan tot 67% besparing bereikt worden in vergelijking met conventionele bunkeruitvoersystemen.

Dankzij de constructie van het ontstekingselement ten behoeve van de automatische ontsteking, kan enerzijds het stroomverbruik tot slechts 300 W gereduceerd worden (tot 1000 W minder) en anderzijds de werkzaamheid van de ontsteking verhoogd worden. Bij de ECO-HK 250-330 zijn er twee ontstekingselementen ingebouwd.

De achter elkaar liggende trap-breek verbrandingsroosters kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. Het resultaat is dat houtsnippers en pellets, maar ook landbouwbrandstoffen, zoals miscanthus, gemakkelijk en comfortabel kunnen worden verbrand.

Hargassner eCleaner fijnstoffilter
Geïntegreerde touch tronic besturing

Contactloze sensor met gloedbedbewaking

Door de gloedbedbewaking, door middel van een contactloze sensor, wordt de meest efficiënte verbrandingstoestand bereikt afhankelijk van de brandstofkwaliteit. Ongeacht welke brandstof u gebruikt, re regeling herkent de bijbehorende calorische waarde met behulp van een lambdasonde en regelt daarmee de optimale  brandstof- / luchtverhouding.

De verbrandingskamer uit vuurvaste Schamottesteen garandeert door het speciale opslageffect hoge verbrandingstemperaturen (ook bij deellast), vermindert het ontstekingsgebruik en reduceert de uitstoot.

Om de slakvorming van de assen bij verbranding van bijzondere brandstoffen tegen te gaan, heeft Hargassner een rookgasrecirculatiesysteem geïntegreerd. Door het koelen van het gloedbed worden de relatieve lage assmeltpunten van  bijvoorbeeld miscanthus niet overschreden. Het as kan dan probleemloos via het automatische ontassingssysteem verwijderd worden.

Het automatische asverwijderingssysteem reinigt op gezette tijden de buizen van de warmtewisselaar. De randen van de vijzelturbulatoren reinigen de binnenkant van de warmtewisselaarbuizen efficiënt van vliegasresiduen die direct in de asvijzel vallen.

Slechts één astransportvijzel transporteert zowel het vlieg- als het roosteras in de geïntegreerde asbox. De as wordt geplet tijdens het transport en in de ascontainer samengeperst.

Deze ketel is geschikt voor bijvoorbeeld gebouwencomplexen, het warmtenet, openbare gebouwen, bedrijfsgebouwen en horeca. In cascade met 6 ketels tot 2 megawatt.

Houtsnipperverwarming ECO-HK 250-330 kW

Uw voordelen met dit houtsnipperverwarmingssysteem

Hoge efficiëntie over het hele systeem, resulterend in optimale emissiewaarden en een zuinig brandstofverbruik
Uniek trap-breekroostersysteem
Gloedbedbewaking voor constante verbranding
Lambdaregeling met calorische herkenning
Geoptimaliseerde reiniging warmtewisselaar verhoogt efficiëntie en comfort
Geïntegreerde touch tronic besturing
Tweekamer Z-sluis garandeert 100% terugbrandbeveiliging
De nieuwe modellen kunnen optioneel worden voorzien van een eCLEANER fijnstoffilter. Reduceert fijnstof tot een minimum.
Geïntegreerde recirculatie standaard
Toerentalgeregelde EC rookgasventilator
Gebruiksgemak via de Hargassner-app

Pellet opslag

Technische gegevens Hargassner ECO-HK 250-330

  Eenheid ECO-HK 250 ECO-HK 300 ECO-HK 330
Vermogensbereik kW 75-250 90-300 99-330
Rendement Vollast / deellast % ca. 93% ca. 93% ca. 93%
Nom. vermogen kW 267 320 352
Rookgasbuisdiameter mm 250 250 250
Waterinhoud liter 570 570 570
Aanvoer/retour inch 2,5” 2,5” 2,5”
Gewicht kg 2.150 2.150 2.150
Ketelgrootte hxbxd mm 2005x1155x2138 2005x1155x2138 2005x1155x2138

Max. werkingstemperatuur 95°C, max. werkingsdruk 3 bar, keteltemperatuurbereik 69-78°C, vereiste retourverhoging 58°C, elektrische aansluiting 3F 400V+N AC, 50Hz, 13A

Voor drukfouten en andere fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.