Gilles is nu Hargassner

Beste service gegarandeerd – GILLES producten worden verkocht via verkoopstructuur van Hargassner.

De fabrikant van biomassaketels HARGASSNER GmbH kondigde in september 2020 al de overname aan van het bedrijf GILLES GmbH.

Het familiebedrijf Hargassner produceert pelletsverwarmingssystemenstukhoutketels  en houtsnipperverwarmingssystemen en is internationaal actief. Dankzij talrijke innovaties is Hargassner uitgegroeid tot één van de toonaangevende aanbieders in de biomassaverwarmingssector in Europa. Dankzij de overname van GILLES Energie- und Umwelttechnik is het vermogensbereik van 6 kW tot 330 kW uitgebreid met industriële installaties van 180 kW tot 2.500 kW. 

De focus van deze integratie ligt op groei met als doel om het beste van beide bedrijven samen te brengen. Alle Gilles producten worden verkocht via de verkoopstructuur van Hargassner. Ook de medewerkers van Gilles zijn in de bedrijfsstructuur geïntegreerd.

De klantenservice en de levering van onderdelen aan bestaande Gilles klanten blijven van de gebruikelijke kwaliteit.

Voor alle reserveonderdelen van Gilles kunt u contact opnemen met Hargassner Nederland. 


 

Hargassner bouwt een nieuw servicecentrum

Hargassner bouwt een nieuw servicecentrum – baanbrekend voor de toekomst van verwarming

Op 16 juni 2023 werd op het hoofdkantoor van Hargassner in Weng de openingsceremonie voor een nieuw project door de directie van Hargassner gehouden. De aftrap van het nieuw te bouwen Hargassner Service Center inclusief de bouw van een parkeergarage voor de medewerkers die voor 100% uit massief hout bestaat. Dit bespaart 8.800 ton CO₂.

Interessante feiten Hargassner-Servicecentrum

 • 32.000 m² bruto vloeroppervlak
 • Ondergrondse parkeerplaats 2.000 m²
 • Houten parkeergarage 13.500 m²
 • Kantoren 6.750 m² 3 verdiepingen gemaakt van hout
 • Bedrijfshal 8.000 m² met gelijmde houten balken en houten plafonds
 • Opleidingscentrum met eigen opleidingsruimtes
 • Naar verwachting operationeel tweede helft 2024
 • Duurzaam bouwen met als doel met zoveel mogelijk uit hout te bouwen
Hargassner

Hargassner introduceert haar nieuwe website

Hargassner.at wordt hargassner.com

Hargassner introduceert haar nieuwe Website: gebruiksvriendelijker, hogere reactiesnelheid en nog beter mobiel geoptimaliseerd.

Graag informeren wij u over het laatste nieuws en presenteren wij u de nieuwe Hargassner website: www.hargassner.com

 • de com.-Url maakt het mogelijk landspecifieke inhoud automatisch te herkennen
 • professioneller uitgerust door o.a. technische tabellen: de producten eenvoudig in tabellen vergelijken
 • probeer Hargassner ketels nu uit met 3D en Augmented Reality Hargassner Heizkessel 3D und Augmented Reality

Website bezoekers kunnen de Hargassner ketel nu ontdekken in professioneel 3D design. En met de AR functie visualiseert men de Hargassner ketels in eigen toekomstige verwarmingsruimte – gelijk op het beeldscherm van een smartphone of tablet.

Neem snel een kijkje op de modernste website in de verwarmingsindustrie!

Pelletsverwarming NANO-PK PLUS 6 tot 32 kW

Hargassner noviteiten energie besparingsbeurs 2016

Hargassner duurzame verwarmingstechniek met toekomst

Hargassner houtgestookte biomassa WKK

In Wels, Oostenrijk, is tijdens de Energie Besparing Beurs de nieuwe Hargassner houtgestookte biomassa WKK installatie gepresenteerd voor de opwekking van stroom en warmte.

De Hargassner houtgestookte biomassa WKK 80 levert 60 kW warmte en 20 KW stroom elektriciteit uit natuurlijk hout. De Hargassner KWK 80 is een ideale oplossing voor middel grootte toepassingen. De Hargassner biomassa KWK zal medio 2017 leverbaar zijn.

In het voorjaar van 2015 zijn de Hargassner Nano PK pelletsketels met een vermogen van 6, 9 en 12 kW gepresenteerd.

Het gamma is nu uitgebreid met een 15 kW variant. De NANO PK pellet CV ketels zijn ideaal voor kleine ruimtes door de compacte bouw.

De Hargassner Nano PK pelletsverwarmingsketels onderscheiden zich doordat deze aan de voor- en bovenzijde te openen zijn voor onderhoudswerkzaamheden. Bovendien zijn de pellets Cv-ketels eenvoudig te installeren. Voor de NANO pelletketel is nu een nieuwe WS 200 warmwaterboiler leverbaar.

Buiten het feit dat deze boiler optisch gezien perfect bij de Nano PK pelletketel past biedt deze warm water boiler bovendien een snelle opwarmtijd en een continu hoog vermogen.

De nieuwe Hargassner Nano PK pelletsketel kan vanaf nu ook gekoppeld worden aan Hargassner stukhoutketel Type HV 20 – 50 KW en zo ontstaat een combiketel. 

Deze ideale 2 in 1 oplossing combineert de verwarming van een stukhoutketel met het gemak en comfort van de automatische pelletsverwarming in een modern en nieuw design.

Zeer efficiënte warmtewisselaars en doelgerichte warmteverdeling gericht op een minimaal warmteverlies en een hoge mate van efficiëntie.

Een andere noviteit is de Hargassner automatische omschakeling AUP in 2-, 4- & 6 voudige uitvoering voor pelletsopslagruimtes. Het kan perfect worden toegepast in grote opslagruimtes met een schuine vloer of in kleinere ruimtes zonder schuine bodem.  Het voordeel voor de klant is een optimale lediging van de pelletsopslagruimte.

Belangrijk voor de toekomst zijn ook de zogenaamde smart home oplossingen. Met de app van Hargassner kunt u eenvoudig en snel wijzigingen aanbrengen in uw verwarmingssysteem of informatie ophalen. Zo heeft u ook onderweg de controle over uw hout- en of pelletsverwarmingsinstallatie.

Opening unipro door koningin

Koningin opent Unipro “groenste fabriek van Nederland”

Koningin opent Unipro “groenste fabriek van Nederland”
Haaksbergen, 20.05.2014 – Groen voor Oranje

Op 16 mei opende Koningin Máxima het bedrijfspand van Unipro. Speciaal voor de opening van de “groenste” fabriek van Nederland verscheen Hare Majesteit de Koningin in een prachtige groene jurk. De dag kon niet beter beginnen.

Met een druk op de knop van de pelletkachel opende Hare Majesteit in aanwezigheid van ca. 250 gasten het bedrijfspand van Unipro. Uit de CO2-neutrale schoorsteen kwam voor één keer rook, en wel groene rook. Hiermee werd de “groenste” fabriek van Nederland officieel geopend.

Over de pelletkachel

De pelletkachel is een belangrijk onderdeel in het “groene” verhaal van Unipro. De verwarming van het pand en de warmte die nodig is in de productie wordt in de eerste plaats verzorgd door een combinatie van aardwarmte en warmte-koudeopslag. Mocht er meer warmte nodig zijn, dan wordt dit geleverd door één van de pelletkachels.

Hargassner-Oostenrijk-35-jaar

Hargassner Oostenrijk 35-jarig Jubileum

Hargassner Oostenrijk opent haar deuren voor het publiek tijdens het 35-jarig jubileum en opening van “Hargassner Energy World”.

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni aanstaande opent biomassa pionier Hargassner GmbH de deuren voor het publiek in Weng, Oostenrijk. Dit jaar zijn er meerdere reden voor een Open Huis namelijk het 35-jarig jubileum van Hargassner en de opening van het nieuwe “Energy World”.

Als hoogtepunt dit jaar kunnen bezoekers exclusief toegang krijgen tot het nieuwe Hargassner Energy World. Deze bestaat onder andere uit een nieuwe showroom, diverse trainingsruimtes, innovatieve kantoorruimtes en meer dan 25.000 m2 energiebos met populieren, wilgen en olifantengras (Miscanthus). Verder is er de mogelijkheid om de moderne productiehallen te bezichtigen waar de Hargassner biomassaketels, pelletsverwarmingssystemen en bioketels worden geproduceerd.

Naast de Hargassner pellets en biomassaketels worden de nieuwe bioketels, bioWKK (houtwkk) en de Powerbox gepresenteerd.

De nieuwe Hargassner Powerbox (Heatingbox) is een mobile hete lucht installatie voor het verwarmen van bouwplaatsen, tenten, gebouwen, bedrijfshallen etc. en in de zomer worden de mobile Powerbox (heatingbox) ingezet voor het drogen van gewassen zoals mais, graan, hooi, aardappels en houtsnippers. De Hargassner Powerbox container is verkrijgbaar in verschillende vermogens van bioketels 70 tot en met 220 kW. De Powerbox is leverbaar in een hout pellets een-/of houtsnipperversie.

Warmte en stroom uit hout

De Hargassner bioWKK (warmtekrachtkoppeling, hout WKK) kunt u werkend  zien. De compacte biomassa WKK is een kleine compacte centrale die decentraal warmte (60 kW) en elektriciteit 20 kW produceert uit houtbiomassa.

Bezoekadres Hargassner Oostenrijk

Anton Hargassner Straße 1
A-4952 Weng
Oostenrijk