Pelletsverwarming ECO-PK 250-330 kW

Meer comfort met de pelletsketels van Hargassner

Het ECO-PK 250 – 330 kW pelletverwarmingssysteem voor het grote vermogensbereik. De techniek is tot in het kleinste detail uitgekiend en toch robuust gebouwd, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar in gebruik.

ECO-PK energiezuinige EC-rookgasventilatoren

Hargassner gebruikt bij de ECO-PK energiezuinige EC-rookgasventilatoren. Het essentiële voordeel van deze GreenTech EC-technologie ligt bij het duidelijk hogere rendement tot 90%. Dit bespaart energie en stroomkosten.

De onderdrukdoos meet voortdurend de drukverhoudingen in de verbrandingskamer. Op basis van deze gegevens regelt de Lambda Hatronic het toerental van de rookgasventilator en houdt daarmee de onderdruk op een optimale waarde. Dit concept garandeert een verbranding met de laagste uitstoten en het hoogste rendement. Het cycloonvormige pelletsreservoir wordt op instelbare tijden aangevuld.

De pelletszuigturbine zuigt daarbij de pellets automatisch van het de opslagbunker of silo naar het reservoir. Een slanglengte tot 20 meter maakt het mogelijk eventuele architecturale hindernissen eenvoudig te overbruggen en complexe combinaties van ketels met opslagruimtes uit te werken.

De Hargassner dubbele cellenradsluis garandeert een volledige beveiliging tegen terugbranding. Een constante hoeveelheid pellets valt dan door de sluis in de aanvoervijzel, die de pellets transporteert naar de verbrandingskamer.

 

Pelletsverwarming ECO-PK 250-330 kW - bediening

Laag stroomverbruik

Dankzij de constructie van het ontstekingselement ten behoeve van de automatische ontsteking, kan enerzijds het stroomverbruik tot slechts 300 W gereduceerd worden (tot 1000 W minder) en anderzijds de werkzaamheid van de ontsteking verhoogd worden.

Bij de ECO-PK 250-330 zijn er twee ontstekingselementen ingebouwd. De achter elkaar liggende trap-breek verbrandingsroosters kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen / roteren. Het resultaat is dat pellets  gemakkelijk en comfortabel kunnen worden verbrand.

Door de gloedbedbewaking, door middel van een contactloze sensor, wordt de meest efficiënte verbrandingstoestand bereikt afhankelijk van de brandstofkwaliteit.

Ongeacht welke brandstof u gebruikt, re regeling herkent de bijbehorende calorische waarde met behulp van een lambdasonde en regelt daarmee de optimale  brandstof- / luchtverhouding.

De verbrandingskamer uit vuurvasteSchamottesteen garandeert door het speciale opslageffect hoge verbrandingstemperaturen (ook bij deellast), vermindert het ontstekingsgebruik en reduceert de uitstoot.

Pelletsverwarming ECO-PK 250-330 kW

Slakvorming tegen gaan

 

Om de slakvorming van de assen bij verbranding van bijzondere brandstoffen tegen te gaan, heeft Hargassner een rookgasrecirculatiesysteem geïntegreerd. Door het koelen van het gloedbed worden de relatieve lage as-smeltpunten van  bijvoorbeeld miscanthus niet overschreden.

Het as kan dan probleemloos via het automatische ontassingssysteem verwijderd worden. Het automatische asverwijderingssysteem reinigt op gezette tijden de buizen van de warmtewisselaar.

De randen van de vijzelturbulatoren reinigen de binnenkant van de warmtewisselaarbuizen efficiënt van vliegasresiduen die direct in de asvijzel vallen. Slechts één astransportvijzel transporteert zowel het vlieg- als het roosteras in de geïntegreerde asbox. De as wordt geplet tijdens het transport en in de ascontainer samengeperst.

Deze ketel is geschikt voor bijvoorbeeld gebouwencomplexen, het warmtenet, openbare gebouwen, de agrarische sector, bedrijfsgebouwen en industrie. In cascade met 6 ketels tot 2,0 megawatt.

Uw voordelen met dit pelletverwarmingssysteem

Hoge efficiëntie over het hele systeem, resulterend in optimale emissiewaarden en een zuinig brandstofverbruik
95% efficiëntie over het hele systeem
Uniek trap-breekroostersysteem
Gloedbedbewaking voor constante verbranding
Geoptimaliseerde reiniging warmtewisselaar verhoogt efficiëntie en comfort
Gebruiksvriendelijk touch screen
Tweekamer Z-sluis garandeert 100% terugbrandbeveiliging
Gebruiksgemak via de Hargassner-app

Pelletsverwarming ECO-PK 250-330 kW - opstelling

Technische gegevens Hargassner ECO-PK 250-330 kW

  Eenheid ECO-PK 250 ECO-PK 300 ECO-PK 330
Vermogensbereik kW 75-250 90-300 99-330
Rendement Vollast / deellast % ca. 93% ca. 93% ca. 93%
Nom. vermogen kW 267 320 352
Rookgasbuisdiameter mm 250 250 250
Waterinhoud liter 570 570 570
Aanvoer/retour inch 2,5” 2,5” 2,5”
Gewicht kg 2.150 2.150 2.150
Ketelgrootte hxbxd mm 2005x1155x2138 2005x1155x2138 2005x1155x2138

Maximale werkingstemperatuur 95°C, max. werkingsdruk 3 bar, elektrische aansluiting 3F 400V+N AC, 50Hz, 16A

Voor drukfouten en andere fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.